Zoals de naam al aangeeft is het wandelen maar dan met een beetje meer power. Dit doe je door het tempo steeds een beetje te gaan verhogen. Het gemiddelde looptempo als je bijvoorbeeld een blokje om gaat is 5 km/uur. Nu ga je daar minstens 1 km/ uur aan toevoegen want powerwalken doe je namelijk met een snelheid tussen de 6 – 9 km/uur. In het begin zal het even wennen zijn, maar als je de techniek beheerst ga je vanzelf ook sneller lopen. Power Walking vraagt een speciale techniek. Het is belangrijk deze techniek op de juiste wijze aan te leren omdat daarmee allerlei blessures worden voorkomen. Is de techniek in orde dan wordt eerst gewerkt aan het verlengen van de loopafstand en pas als laatste wordt ook de snelheid langzaam opgevoerd.

  De training bestaat uit stukken lopen in verschillende tempo's en spierversterkende oefeningen.

Bij Power Walking  ben je actiever dan bij wandelen, je bent met sport bezig. Een groot voordeel is dat je, in vergelijking met hardlopen, veel minder je gewrichten belast (low impact). Je voeten houden altijd contact met de grond. Hierdoor worden veel blessures voorkomen. Je traint in de juiste zones voor vetverbranding en je romp spieren worden verstevigd. 

Power Walking is zeer geschikt voor mensen die niet meer kunnen hardlopen of meer willen dan wandelen. 

Zondagochtend 9.00-10.00 uur loopt er een groepje Powerwalkers. Je kunt een keer gratis en vrijblijvend komen kijken of dit ook iets voor jou is.

De locatie is het Floriade terrein Grubbenvorst/Venlo. We starten op de parkeerplaats bij de Innova toren. Het enige wat je nodig hebt zijn een paar sport(hardloop) schoenen met een flexibele zool. Laat wel even weten als je wil komen. De eerste les is een gratis proefles. 

 

Bij voldoende belangstelling start er weer een  beginnerscursus van 5 lessen. De kosten hiervoor zijn € 25,00 voor 5 lessen. Je kunt daarna eventueel zelf gaan lopen. 

Wanneer je mee gaat lopen op zondagmorgen zijn de kosten € 4,50 per les. Een kaart voor 5 lessen kost € 20,00 en voor 10 lessen € 40,00. De leskaart is geldig voor de lessen Powerwalking en Walking Bootcamp

Duurt je dit te lang en wil je eerder aan de slag dan kun je ook alleen een proefles of privé les doen. Neem hiervoor contact op.

 

Wil je meer info over tijden en kosten, vul dan het contactformulier in of bel: 06 44 01 48 36

 

Ageia_sfeer01.jpg
Ageia_sfeer02.jpg
Ageia_sfeer03.jpg
Ageia_sfeer04.jpg

Annemie Saes

Telefoonnummer:
06-44014836

KvK-nummer 75305771

Rekening nummer:

NL98 TRIO 037 96894 48 t.n.v. Ageia Beweeg & Wandelsport Trainingen

btw-id NL001801337B38