Oorspronkelijk komt Nordic Walking uit Scandinavië en Duitsland. Daar is deze sport ontstaan uit de zomertraining van langlaufers. Het bleek dat deze manier van wandelen zoveel voordelen had dat hieruit een zelfstandige sport, het Nordic Walken uit is voortgekomen. Het is een wandelsport die je het beste in de buitenlucht op verharde of onverharde paden kunt doen. Het enige wat je erbij nodig hebt zijn 2 speciale stokken, poles genoemd. Je kunt op elk moment van de dag gaan lopen. Het grote voordeel van Nordic Walking is dat je bij deze sport behalve je benen ook je armen gebruikt. Hierdoor worden de rompspieren meer getraind. De onderrug, heupen en knieën worden minder belast dan bij lopen zonder poles. Om zo optimaal mogelijk van alle voordelen gebruik te maken is het heel belangrijk dat je de techniek goed aanleert. Na deze cursus kun je gaan lopen! Alleen, met z’n tweeën of in een groep.

 

Bij Ageia kun je in een beginnerscursus de basis techniek leren. Deze worden regelmatig georganiseerd.

Een beginnerscursus bestaat uit 5 lessen van 60 minuten. De kosten bedragen EUR 35,00. Tijdens de les zijn er poles beschikbaar;  je hoeft ze dus vooraf niet aan te schaffen, maar kunt eerst kijken of Nordic Walking iets voor je is.

De cursus start het hele jaar door, waardoor je les krijgt in een kleine groep. Zo kan er veel aandacht gegeven worden en ben je het meest gemotiveerd. Wanneer je interesse hebt stuur dan een bericht.

Wanneer je niet wilt wachten totdat een cursus start, is het ook mogelijk om privéles te krijgen. Je leert dan in 2-3 lessen de Nordic Walking techniek. De lessen zijn 30 min. en kosten € 15,00 per/les.

Neem voor meer informatie hierover contact op. 

 

 

 

Ageia_sfeer01.jpg
Ageia_sfeer02.jpg
Ageia_sfeer03.jpg
Ageia_sfeer04.jpg

Annemie Saes

Telefoonnummer:
06-44014836

KvK-nummer 75305771

Rekening nummer:

NL98 TRIO 037 96894 48 t.n.v. Ageia Beweeg & Wandelsport Trainingen

btw-id NL001801337B38